Het is bijna zover! De feestelijke dagen staan voor de deur en dat vraagt om een traktatie. Wel eentje waar de kilo’s niet van om je oren vliegen en je lekkere trek een tijdje uitblijft. Hier is hét kerstrecept waar je naar op zoek bent: kerstgranola met pure chocolade (zonder granen). Weer eens wat anders dan die kerststol en tulband waar je je helemaal misselijk in kunt eten. Bijkomend voordeel: de kerstgranola met pure chocolade bevat geen granen, maar is gemaakt van noten, zaden en pitten. Dat geeft veel meer smaak én is een stuk voedzamer.
 

Zo gepiept

Voeg alle ingrediënten bij elkaar, verdeel over de bakplaat en de oven doet de rest. Deze granola heb je binnen 10 minuten in de oven staan en na 20 minuten bakken is hij klaar. Even laten afkoelen en je kunt hem minimaal drie dagen bewaren in een gesloten pot. Je maakt het jezelf nog makkelijker door een versie te maken met ingrediënten die je al in huis hebt. Dit recept bevat typische smaken voor kerst met de kastanjemeel, cranberry’s en five spice kruiden. De cranberry’s zijn gezoet met appelsap. Let hierop als je je ze koopt, meestal zijn ze namelijk gedompeld in een suikerbadje.
 

Maak jouw favoriete versie

Dit recept voor kerstgranola met pure chocolade is niet heilig he!? Integendeel! Het is veel leuker om er iets van te maken waar jij echt gek op bent. Misschien zijn dat wel cashewnoten of hazelnoten, doe je er liever speculaaskruiden door dan five spice of vervang je cranberry’s en gedroogde aardbei liever voor stukjes gedroogde appel en rozijnen. Laat je even weten wat je ervan maakt? Dan probeer ik jouw versie ook een keer. Je kunt het recept aanpassen aan het seizoen.
 

Kadootje uit eigen keuken

Met de feestdagen voor de deur heb je gelijk een idee om mee te nemen als je op bezoek gaat. Deze zelfgemaakte kerstgranola met pure chocolade valt vast en zeker in de smaak. Verpak hem in een mooie kerstbeker of weckpot, strik erom met een kaartje eraan en klaar!