Met dit recept wil ik je laten zien dat het niet nodig is om alle voedselgroepen in één maaltijd te stoppen. Sterker nog, je krijgt meer (langdurige) energie als je dat niet doet. Deze kip kerrie met spitskool en paprika zet je binnen een half uur op tafel, nóg sneller als je kiest voor voorgesneden kipfilet en groenten, maar er gaat niks boven vers;)
 

Groenten, koolhydraten ÓF eiwitten

Het is vaak een gewoonte om te kiezen voor groente, koolhydraten (rijst/pasta/aardappelen) en een eiwitbron (vlees/vis/gevogelte). Je lichaam is erg druk om deze verschillende voedselgroepen te verteren. Je kunt het je spijsvertering makkelijker maken door te kiezen voor koolhydraten óf een eiwitbron. Het is in het begin misschien even wennen, maar je zult zien dat je ook na de maaltijd nog energie hebt om dingen te ondernemen, in plaats van de bekende ‘after-dinner-dip’.
 
Het gerecht kun je naar eigen smaak meer pit geven, ik heb nu gekozen voor een milde variant. Door verse kurkuma toe te voegen geef je het gerecht nog meer kleur. Heb je dit niet in huis dan kun je het ook weglaten of kurkumapoeder gebruiken. Pit voeg je toe met vers geraspte gember of rode peper. Garneer eventueel met verse koriander voor een extra smaakexplosie en serveer er partjes limoen of citroen bij. Eet smakelijk!