Ben je ook zo gek op havermoutkoeken? Ze zijn makkelijk om te maken en kunnen bijna niet mislukken. Nu het weer Sinterklaastijd is en de feestdagen eraan komen, komt dit recept vast goed van pas. Lekker bij een kopje thee of leuk om weg te geven wanneer je ergens te gast bent.
Smaakbom
Met speculaaskruiden, het sap van een sinaasappel en wat stukjes pure chocolade krijg je de smaak zo te pakken. Ze passen allemaal goed bij deze tijd van het jaar. Probeer ze ook eens te maken met vanille en kokosrasp of citroensap en rasp.
Kokosbloesemsuiker
In dit recept gebruik ik als zoetmiddel kokosbloesemsuiker. Dit is een ongeraffineerde vorm, waardoor het meer voedingsstoffen bevat dan kristalsuiker en de bloedsuikerspiegel minder laat stijgen. Maar let op! Het blijft suiker. Wil je weten hoe je dit kunt vervangen? Het staat allemaal in dit artikel. Al vanaf 25 gram per dag heeft suiker invloed op je gezondheid. Het advies is dus om dit met mate te gebruiken. Je kunt de hoeveelheid naar eigen wens aanpassen.
Veel plezier met bakken!