Een ontspannend klusje, het draaien van deze balletjes. Deze kokos snack met limoen is een heerlijk tussendoortje. Je bent er even mee bezig maar het resultaat mag er zijn. De smaken passen erg goed bij elkaar. Banaan, kokos en limoen! Verdubbel de hoeveelheid limoensap als je ze iets zuurder wilt maken of voeg er wat ahornsiroop aan toe voor een extra zoetje. Gek van chocolade? Dip de ballen in de gesmolten chocolade! Vooral de witte chocolade, waarvan je het recept hier terugleest,  past er prima bij.
 

Sneeuwballen

In de winter zet je deze snack op tafel als sneeuwballen. Weer eens iets anders dan de ferrero rocher, die je trouwens ook prima zelf kunt maken > klik hier voor de gezonde versie.

Of gebruik de balletjes als versiering voor op een gezonde taart, zoals deze chocoladetaart bijvoorbeeld. Smelt pure chocolade over de taart en leg de balletjes erop. Smullen maar!
 

Santen

Santen kun je kopen in elke supermarkt en ligt vaak bij de aziatische ingrediënten. Het wordt dan ook veel gebruikt in de Indonesische keuken voor bijvoorbeeld curry’s. Santen is geraspte kokos die vervolgens is geperst. Daardoor kun je het langer bewaren dan kokosmelk, wat snel verzuurt als het open is geweest.