Deze kokosbroodjes mogen niet ontbreken bij een feestelijk ontbijt of uitgebreide brunch. Ze stelen zeker weten de show. De kokosbroodjes zijn misschien nog wel lekkerder de volgende dag, dus als er nog iets overblijft ben je voor de volgende morgen ook alvast klaar.
 

Zaden en pitten

Deze kokosbroodjes zijn gemaakt met flink wat zaden en pitten. Je kunt er naar hartelust mee variëren. Voeg bijvoorbeeld eens pompoenpitten toe of verdeel er wat sesamzaadjes over vlak voordat ze de oven in gaan. Door als bindmiddel psyllium en lijnzaad toe te voegen is het nodig om het beslag minimaal een uur te laten staan, zodat ze alle vocht goed kunnen opnemen. Dit broodje zit bomvol vezels dankzij deze ingrediënten en de kokosrasp. Goed voor wat positiviteit in je darmen.
 

Smaakmakers

De kokosbroodjes bevatten al zoveel smaak dat een beleg erop niet nodig is. Ze zijn gemaakt met kokos, geraspte appel en kaneel. Met een beetje geraspte citroenschil of vanille smaken ze ook heerlijk. Door de geraspte appel blijven de broodjes smeuïg. Je kunt dit vervangen door gedroogd fruit. Verminder dan ook de hoeveelheid kokosrasp met 25 gram om te voorkomen dat de broodjes te droog worden. Wie verras jij er mee?