Even uitpakken met het ontbijt maar weinig tijd om in de keuken te staan? Deze kokospudding maak je eenvoudig een avond van te voren. De volgende morgen maak je zeker indruk! Je kunt de kokospudding met zoetmiddel (honing/ahornsiroop) maken als je dat wilt, of bijvoorbeeld wat limoen of citroensap/rasp erdoorheen doen.
 

Agar agar

In plaats van gelatine heb ik een plantaardig bindmiddel gebruikt, agar agar. De bindkracht hiervan is 5x zo sterk als gelatine. Je hebt maar een klein beetje nodig en het geeft heel snel resultaat. Het stolt namelijk al bij 35 graden. Het voordeel is ook dat je het langere tijd buiten de koelkast kunt bewaren. Dus ook als je gaat picknicken bijvoorbeeld. Let er wel op dat het niet geschikt is om een pudding lang van te voren te maken. Agar agar verliest namelijk zijn bindkracht na 2 dagen.
 

Shoptip

Ik heb het in poedervorm gekocht via www.pit-pit.com.  Overigens een leuk adres, ook als je wat groter in wilt kopen! (nee, geen sponsorbericht gewoon erg enthousiast;)) Hoe groter de hoeveelheden, des te goedkoper in verhouding. Heb je niet zoveel nodig? Koop dan eens samen in met een vriend(in) of familie. Scheelt je aanzienlijk in de kosten.