Een makkelijke en snelle eenpansmaaltijd. Je kunt met hetzelfde recept telkens weer een andere curry op tafel zetten. Varieer met peulvruchten en groenten. Gebruik bijvoorbeeld kikkererwten, bruine bonen, groene linzen of serveer er rijst bij.
Een curry is erg geschikt om restjes groenten op te maken. Voor dit recept gebruikte ik wortel, koolraap en broccoli. Voeg de ‘harde’ groenten aan het begin van de kooktijd toe en de ‘zachte’ groenten aan het einde.
Om de curry wat op te leuken met meer smaken kun je koriander en limoensap toevoegen. Om het wat extra pit te geven kun je geraspte gember of rode peper toevoegen, tegelijk met de curry specerijen.
Je kunt er ook wraps bij maken van boekweitmeel. Hierbij een voorbeeld van een beslag:
200 gram boekweitmeel, snufje zout, 200 ml kokosmelk, 1 ei en water toevoegen tot de gewenste dikte.
Verwarm (kokos)olie in een koekenpan op middelhoog vuur en verdeel een soeplepel of flinke opscheplepel beslag over de pan. Bak de wrap tot de bovenkant droog is en draai hem dan om. Bak nog een minuut aan de andere kant en klaar!
Maak een portie extra om mee te nemen. Dan heb je je lunch voor de volgende dag ook gelijk klaar.