Als er één gerecht is waar je oneindig mee kunt variëren dan is het wel pannenkoek! We eten het daarom ook erg vaak. Eén voorwaarde wat mij betreft: ze moeten voedzaam zijn en erg lekker natuurlijk. Dit recept is voor ca. 12 kleine pannenkoekjes.
 

Voedzame basis

De basis van deze pannenkoek is zoete aardappel. Naast puree, frietjes en chips kun je er dus ook heerlijke pannenkoeken mee maken. In dit recept gebruik ik kokosmelk en boekweitmeel voor het beslag. Er gaat ook een ei doorheen omdat ze daar lekker luchtig van worden. Wil je een vegan variant? Vervang het ei dan door een lijnzaadei (laat 1 eetl. lijnzaad met 3 eetl. water wellen en voeg aan het beslag toe).
 

Vegan pancakes

Wil je graag een veganistische variant? Laat dan het ei weg of gebruik een lijnzaadei (meng 1 eetl lijnzaad met 3 eetl water en laat een half uurtje staan). Je kunt het ei weglaten door het gebruik van boekweitmeel. Boekweitmeel heeft een bindende werking. Vervang je de boekweitmeel door bijvoorbeeld havermeel dan adviseer ik je om wel een ei/lijnzaadei toe te voegen.
 

Variatietips

  • Gebruik in plaats van kokosmelk amandelmelk of havermelk
  • Vervang boekweitmeel voor havermeel of amandelmeel
  • Voeg basilicum toe aan het beslag (heerlijk in combinatie met de blauwe bessen en zoete aardappel!)
  • Vervang de blauwe bessen voor stukjes peer en voeg een extra theelepel vanillepoeder aan het beslag toe
  • Winterse variant: gebruik twee theelepels speculaaskruiden en serveer met partjes sinaasappel