Dat gezond eten weinig tijd kost bewijst deze soep! Je hoeft geen keukenprinses te zijn om deze maaltijdsoep te maken en je maakt hem gewoon met ingrediënten uit je voorraadkast. Binnen 10 minuten staat hij op tafel, als je heeeel snel bent kan het in 8;). Ook koud erg lekker als voorgerecht óf neem hem mee in een thermosfles voor onderweg.
 

Houdbare ingrediënten


Om soep te maken gebruik ik meestal verse groenten, kruiden en water. Maar met gepelde tomaten uit blik, een potje witte bonen én wat smaakmakers zet je ook een heerlijke maaltijdsoep op tafel. Handig om dit altijd op voorraad te hebben voor de dagen dat je even wat minder tijd hebt óf na een lange dag werken geen zin hebt om boodschappen te doen. De soep is lekker met verse basilicumolie. Serveer je hem zonder? Voeg dan een teentje knoflook toe aan de soep.
 

Na één kom je buik vol?


De soep is lekker vullend! Ook al zitten er niet veel verschillende ingrediënten in, de bonen maken de soep enorm voedzaam. Na één kom heb jij je buik wel vol.  Je kunt dit natuurlijk ook gebruiken bij andere soepen óf als je wel zin hebt om langer in de keuken te staan, verse tomaten en paprika gebruiken. Nog wat variatietips in plaats van witte bonen: linzen, boekweitpasta, bruine bonen, zilvervliesrijst. Zo maak je in no-time van je soep een echte maaltijd.