Sinds onze zoon (3 jaar) bij oma op verjaardag een stukje appeltaart heeft gehad bleef de vraag maar komen. Mama, maak je appeltaart? Na heel veel verschillende versies van gezonde appeltaart is dit zijn favoriet geworden! Een gezonde(re) appeltaart zonder geraffineerde suikers en glutenvrij. De suiker in het deeg heb ik vervangen voor gedroogde, ongezwavelde abrikozen en in de vulling heb ik de suiker helemaal weggelaten. Door friszoete appels (zoals Elstar) te gebruiken is extra suiker helemaal niet nodig. Wil je het toch iets zoeter? Voeg dan een handje rozijnen toe.

Deeg van havermout

Het deeg heb ik gemaakt van gemalen havermout en een beetje boekweitmeel (dit helpt bij de binding). Gezoet met abrikozen (je kunt ook kiezen voor dadels) en mét de smaak van roomboter. In baksels vind ik dit toch wel heel erg lekker! En tenslotte zijn deze taarten voor bijzondere gelegenheden. Zolang het geen alledaagse gewoonte wordt en je het bij een stukje laat, kan je lichaam een beetje extra vet wel aan.

Natuurlijk zoet van appel en abrikoos

Ik ben soms nog steeds verbaasd over wat ik vroeger lekker vond. Je went zo snel aan extreem zoet, iets wat nu echt niet meer mijn smaak is. Reset jezelf eens voor twee weken door alle suikers uit je voedingspatroon te halen, dus ook het gedroogde fruit en de honing! Je zult verbaasd zijn hoe snel je lichaam zich aanpast. Met een beetje doorzettingsvermogen ben je in no-time van de suikerverslaving af, barst je van de energie én geniet je oprecht van natuurlijk zoet van bijvoorbeeld appel en abrikoos. Goed voor je stemming én je lijf. Ga jij de uitdaging aan?