Met het warme weer buiten brengt deze ijscake zeker verkoeling! Ik heb een bodem gemaakt met abrikozen (kies bij voorkeur de ongezwavelde, deze zijn bruin van kleur), kokosrasp, cacaonibs en cashewnoten. Daarop ligt mango-banaan ijs met limoen.
Vrij van geraffineerde suikers en zuivel. Een ijscake om van te genieten en het is echt niet moeilijk om te maken. Je hebt alleen een paar uurtjes geduld nodig. Perfect dus om vooraf te maken als je bezoek verwacht.
Tips
Garneer de ijscake met vers fruit, grof gehakte noten en een scheutje honing, of besprenkel met extra limoensap. Wil je er een extra kick aan geven? Hak dan een stukje rode peper of verse munt heel fijn en meng door het ijs, of serveer er los bij.
Varieer er op los! Vervang de mango door bosbessen of aardbeien en je hebt weer een heel andere ijscake. De bodem kun je maken met elk soort gedroogd fruit, of maak een knapperige bodem van geroosterde boekweitkorrels en ahornsiroop. Rooster hiervoor de boekweitkorrels (ca. 5 eetlepels) goudbruin in een droge koekenpan op laag vuur. Voeg vervolgens een eetlepel ahornsiroop toe zodat de korrels aan elkaar blijven plakken. Stort de korrels, wanneer deze nog warm zijn, in de voorbereide vorm. Laat even afkoelen voordat je het gepureerde fruit erop giet.
Feestelijk dessert
Deze ijscake staat erg feestelijk als dessert, voor na het kerstdiner bijvoorbeeld. Gebruik dan avocado voor een groene laag en gebruik driemaal (minstens, proef even of hij goed op smaak is) de hoeveelheid limoensap. Voeg eventueel naar smaak een scheutje honing toe. Laat de mango achterwege. Je kunt nog een mooie rode laag erop maken door rood diepvriesfruit fijn te blenden en erover te verdelen. Laat de groene laag dan ca. 2 uur opstijven in de vriezer voor je dat doet om een strakke lijn te krijgen.
Laat je even een reactie achter als je een andere variant hebt bedacht?