Heb jij soms ook zo’n enorme trek? Dan komt deze kom mango kokos oats met gember en koriander als geroepen. Havermout gekookt in kokosmelk is enorm voedzaam. Vetten geven lang een verzadigd gevoel. Jij kunt er dus wel even tegenaan als je dit ontbijt op hebt. Het recept is voor twee personen. Ontbijt je met meer mensen? Voeg dan 4 eetlepels havermout per persoon extra toe en extra water. De hoeveelheid daarvan is afhankelijk van hoe dik je de pap wilt eten.
 

Vet lekker

Wees niet bang om vetten te gebruiken in je voedingspatroon, maar kies wel voor de juiste. Ik heb er al eens een artikel over geschreven (klik hier om naar het artikel te gaan). Gezonde vetten vind je terug in avocado, walnoten, lijnzaadolie, olijfolie, kokosolie en noten, maar ook spinazie en alfalfa bevatten gezonde vetten die bijdragen aan je afweer, geheugen, gemoedsrust en soepele gewrichten. Gebruik kokos wel met mate om een ongunstige vetzuurbalans te voorkomen (teveel verzadigd vet (max 10%)  t.o.v. onverzadigd vet) Bij een ongunstige vetzuurbalans kunnen onderstaande symptomen optreden: haar- en/of nagelproblemen, ruwe of droge huid, hoofdroos, geirriteerde hoofdhuid, ruwe ellebogen, moeite metinslapen, snel last van spanningen.
 

Pit voor twee

Dit recept voor mango kokos oats met gember en koriander is voldoende voor twee personen en bevat behoorlijk wat pit door de gember. Superlekker in combinatie met mango, kokos en koriander. Pas de hoeveelheid gerust aan naar je eigen smaak! De gember rasp je heel fijn en voeg je aan het eind van de kooktijd toe.  Om nog meer kleur en pit te krijgen kun je er nog een rode peper aan toevoegen.
Geen verse mango verkrijgbaar? Diepvries kan ook prima!

Eet smakelijk!