Op Moederdag wil je vast iets speciaals doen voor het ontbijt, zonder dat het heel veel tijd en geld kost. Het gaat om de intentie toch? Met deze mangoroos voor mama starten jullie de dag voedzaam. En het ziet er misschien een beetje fancy uit, maar binnen 10 minuten heb je dit ontbijt al klaar. Het leuke is dat je hem helemaal kunt aanpassen naar wat jouw moeder, schoonmoeder, oma, oppasmoeder, moeder-to-be of wie je ook in het zonnetje wil zetten op deze dag, lekker vindt.

Zomerfruit

Met het warme weer ligt er weer ander fruit in de winkels. Mango’s, kiwi’s en aardbeien zijn echte seizoenstoppers. Maar er zijn er natuurlijk nog veel meer! Je kunt je fruitsalade ook opfleuren met nog meer verschillende kleuren van frambozen, bessen en bramen bijvoorbeeld. Kies fruit wat helemaal past bij degene die jij gaat verrassen op Moederdag.

Let bij het kiezen van zomerfruit goed op of ze rijp zijn. Mango en kiwi kun je zachtjes indrukken. Aardbeien horen nog stevig te zijn. Bij ananas kun je zien of de vrucht rijp is, wanneer je aan de bovenkant een blad er eenvoudig uit kan trekken. En ga je zelf op pad om vers fruit te plukken? Laat dan bij de aardbeien de steeltjes er nog even aan. Bessen, frambozen en bramen zijn rijp wanneer ze makkelijk losgaan van de plant.

Een extraatje

Je kunt bij deze Mangoroos voor mama nog een extraatje maken als je lekker uitgebreid wilt ontbijten. Hier komen wat tips: