Het zonnetje schijnt, dus een goede reden voor een nicecream sandwich ! Nicecream maak je door bevroren fruit te pureren in de blender. Zo simpel is het om zelf ijs te maken. Geen gedoe met tripjes naar de ijssalon, maak het gewoon met het fruit dat je nog hebt liggen. Indien je voor vers fruit kiest kun je het eerst pureren en daarna invriezen. Het duurt dan wel ca. 2 uur voordat je ijs hebt. Ik gebruik vaak 3/4 diepvriesfruit en 1/4 vers fruit. De stevigheid is dan perfect voor het maken van een bolletje. En is het toch iets te warm geworden, doe het ijs dan nog even in de vriezer.
 

Koeken


Het staat erg leuk, maar is ook superlekker! In dit geval koeken van havermout, maar het kunnen net zo goed amandel of kokoskoeken zijn. Je kunt het ook verkruimelen over bolletjes ijs, dat maakt het eten makkelijker. Garneer eventueel met vers fruit, zodat je gasten weten welke smaak ze kunnen verwachten. Of geef er een speciale kick aan met gember, rode peper of kaneel (afhankelijk van welk fruit je gebruikt).
 

Roomijs


Doe er een banaan, avocado, kokosroom of geweekte cashewnoten bij om hem lekker romig te maken. Voor dit recept heb ik frambozen-ijs en chocolade-ijs gemaakt. De kleur van de frambozen is geweldig! Hier nog een paar tips:

  • Mango en kokosroom (bovenste laag van pakje kokosmelk)
  • Blauwe bessen en geweekte cashewnoten
  • Banaan en pindakaas

Zo kom jij de zomer wel door!