Zoek je nog een origineel gerecht voor de brunch? Deze paasnestjes zet je zo op tafel. Het paasnestje maak je met een geklutst en gebakken eitje, rijstmie, pinda’s, knapperige gember en bosui. Versier het met wat groen van koriander en stukjes rode peper en je maakt echt indruk!
Genieten aan tafel én daarna
Ik kan me voorstellen dat het een uitdaging is om een gezond (paas)ontbijt- of brunch te organiseren. Nederland is een echt broodland en dat zie je dan ook weer terug in de acties van de supermarkt. De paasbroden vliegen je om de oren en de tafels zijn versierd met zoet beleg. Maar het kan echt wel anders! Hierbij een aantal tips om je ook na het tafelen nog te genieten (zonder opgeblazen gevoel):
– Maak een heerlijke salade met groene asperges en een gekookt ei
– Serveer iets warms erbij, zoals dit paasnestje of een kop soep
– Kleur de tafel met verse smoothies en fruitsalades
– Voeg nog meer kleur toe door een grote schaal te vullen met vers gesneden groenten zoals wortel, komkommer, radijs, broccoli en bloemkool en zet er diverse dips bij zoals deze chilisaus, bietenhummus, pesto.
– Serveer iets zoets, zoals deze chocoladetaart of vanillecake.
– Bak zelf je brood (10 minuten werk, 35 minuten oventijd), zoals dit vezelrijke bananenbrood , gebruik dit recept voor glutenvrij flatbread of ga voor smeuïge ontbijtkoek.
Maak het jezelf niet te moeilijk
Het gaat niet om de hoeveelheid. Kies er een aantal dingen uit en maak het jezelf makkelijk. Zo kan ook jij genieten van een lekker ontbijt of brunch met de hele familie.
Sandra Faber
29 maart 2018 @ 11:00
ik ga het paasnestje zeker uit proberen. Als de smaak net zo lekker is als het er op het plaatje uitziet, belooft het wat!
Rianne Bossink
31 maart 2018 @ 18:57
Wat leuk om te lezen Sandra, veel plezier met maken en fijne paasdagen!