Een feestelijk ontbijt voor moederdag, valentijnsdag, pasen of een zonnige zondag! Deze pannenkoek met vers fruit, chocola en kokos is altijd een succes. Je kunt van allerlei soorten meel glutenvrije pannenkoeken maken. Kokosmeel, amandelmeel, boekweitmeel, havermeel, kikkererwtenmeel. Een combinatie kan ook prima!  Varieer er zelf op los om je favoriete pannenkoekenbeslag te krijgen. Voeg eventueel wat smaakmakers toe zoals vanillepoeder, kaneel of anijs. Ook koek- of speculaaskruiden geven een heerlijke smaak!

Stevige en voedzame pannenkoeken

Deze pannenkoek met vers fruit heb ik gemaakt van havermeel en rijstemeel. (ik heb een eetlepel kokosmeel toegevoegd om de pannenkoek extra vezelrijk te maken, maar dit kun je eventueel ook weglaten). Door twee eieren aan het beslag toe te voegen worden ze extra stevig. Daardoor kun je er gemakkelijk reepjes van snijden en deze voor de helft oprollen. Om een hartvorm te krijgen leg je twee rolletjes tegen elkaar aan. Ik heb vijf hartvormen tegen elkaar aangelegd om er een bloem van te maken. Let er wel op dat je voor een bloem ongeveer hetzelfde formaat stroken gebruikt. Je kunt van de stroken aan de zijkant nog een kleine bloem maken.

Vers fruit

Aardbeien smaken heerlijk met chocolade. Je kunt chocola zelf maken met cacaoboter, cacao en ahornsiroop (klik hier voor het recept). Maar voor deze pannenkoek met vers fruit heb ik pure chocolade (92%) gebruikt welke gezoet is met kokosbloesemsuiker. Dit kun je kopen bij de biologische supermarkt. Ben je niet zo gek op aardbeien of zijn ze nu niet in het seizoen? De pannenkoeken zijn ook heerlijk met ander (seizoens)fruit! Maak in de herfst bijv. een compote van appels, gebruik in de winter stukjes peer met vanille, in de lente kiwi en in de zomer mango.

Wie verras jij morgenvroeg?