Wil je je kids verrassen met een healthy ontbijtje? Deze pannenkoekjes vallen vast en zeker in de smaak. Lekker zoet en voedzaam door de banaan en havermout. Pannenkoek is hier favoriet! Als lunch, avondeten en ook ontbijt.
Het leuke is dat je er oneindig mee kunt variëren. Gebruik eens een andere meelsoort zoals amandelmeel of boekweitmeel en vervang melk door plantaardige kokosmelk of amandelmelk. Je kunt ook gewoon water gebruiken. Ik voeg dan altijd wat extra smaak toe met kruiden en specerijen.
Banaan en kokos zijn smaakvriendjes en daarom heb ik het beslag aangemaakt met kokosmelk. Let je goed op het etiket als je kokosmelk in de winkel koopt? Je kunt het in elke supermarkt krijgen, maar vaak zijn er ingrediënten aan toegevoegd. Zie je alleen staan kokos en water, dan zit je goed.
Ik heb een bakring van 6 cm doorsnede gebruikt om de pannenkoeken dezelfde grootte te geven. Met dit formaat zijn ze makkelijk om te draaien en kun je er een hoge stapel mee maken. Veel plezier met bakken!
Guusje De Groot
12 maart 2021 @ 13:21
De pannenkoeken zien er heel anders uit in het echt dan de foto, ik heb veel meer melk moeten toevoegen tot het goed beslag was. Als je het met suiker of stroop is het nog wel prima
Rianne Bossink
13 maart 2021 @ 10:38
Hoi Guusje, wat leuk dat je aan de slag bent gegaan met het recept en je eigen draai eraan hebt gegeven.
De pannenkoeken zijn vol en zwaarder van structuur, in tegenstelling tot traditionele pannenkoeken. De dikte van het beslag zit tussen brooddeeg en cakebeslag in. Daarentegen zijn ze ook een stuk voedzamer. Om ze lekker zoet te krijgen kun je (over)rijpe bananen gebruiken of een scheutje ahornsiroop toevoegen. Enjoy!