Een feestje om te zien toch? Paprika kun je vullen met seizoensgroenten, peulvruchten, vlees of (pseudo)granen. Dit is toch echt wel mijn favoriet, met quinoa en verse groenten. Om de gevulde paprika er nog feestelijker uit te laten zien heb ik gemengde quinoa gebruikt (rood en wit).

Gezondheid
Wist je dat quinoa, als één van de weinige plantaardige voedingsmiddelen, een volwaardig eiwit is die alle essentiële aminozuren bevat? Eiwitten zijn o.a. nodig voor de opbouw van je cellen.

De quinoa is op smaak gebracht met knoflook, ui en tomatenpuree. De hoeveelheid is voor 2 personen meer dan voldoende. Waarschijnlijk heb je nadien nog wel iets over voor de volgende dag, als lunch bijvoorbeeld.

Suggestie
De gevulde paprika is heerlijk als avondmaal met een frisse, groene salade. Breng de salade op smaak met een beetje citroensap en olijfolie. Olijfolie van goede kwaliteit kun je herkennen aan de geur (ruikt naar pas gemaaid gras) en zit in een donkere fles (zodat waardevolle voedingsstoffen zo goed mogelijk bewaard blijven).

Door de paprika vooraf kort te koken is deze precies goed van structuur nadat hij in de oven is geweest. Je kunt hem ook op de bbq verder laten garen. De licht pittige geitenkaas kun je naar wens extra toevoegen door de vulling.