Rabarber is maar een korte periode verkrijgbaar en daarom misschien wel des te lekker. Deze combinatie met peer, vanille en amandel is heerlijk en kan prima als ontbijt. Heb je gelijk een portie groenten en fruit binnen! Voor grote eters is het recept voldoende voor 2 personen als ontbijt. Maak je hem als tussendoortje dan heb je met een kleine ovenschaal genoeg voor 4.
 

Easy peasy


Crumble is zooo makkelijk om te maken dat hij hier regelmatig op tafel staat. Vooral als je gasten krijgt en snel nog even iets lekkers wilt maken is dit het perfecte recept. Je kunt ze leuk in kleine ovenschaaltjes maken óf iedereen gezellig uit een grote taartvorm laten scheppen. De crumble is leuk om te maken met kids, lekker met de handjes erin en mengen maar.
 

Vullingen


Je kunt met van alles een vulling maken. Appel is denk ik de meest bekende en het makkelijkst! In de herfst en winter zijn de appels het lekkerst en het beste verkrijgbaar. Een beetje kaneel en wat citroensap erbij en het smaakt al goed. In het zomerseizoen maak je een crumble met aardbeien, frambozen en blauwe bessen. Voeg er een smaakmaker aan toe zoals vanille en serveer met een scheutje honing of opgeklopte kokoscreme (toplaag uit een pakje kokosmelk).
 

Stoomoven


Voor wie koken vooral makkelijk moet zijn is de stoomoven echt een aanrader! Wij hebben de combi-stoomoven van Siemens en vooral voor crumble’s is het perfect. Met de combinatiefunctie van hete lucht en stoom maak je de rabarber heerlijk zacht en de crumble krokant. Zonder stoomoven kun je ervoor kiezen om de rabarber even 5 minuten voor te koken óf een kwartier langer in de oven laten staan. Het sap van de peer zorgt ervoor dat de rabarber gaar stoomt in het vocht.