In de wintermaanden schittert deze groente vast en zeker een keer op je bord. Boerenkool is een echte superfood, bomvol vitamine C. Wist je dat de bladeren minder bitter smaken wanneer de boerenkool geoogst is na de eerste nachtvorst? Het is een sterke groente die hoort bij de kruisbloemenfamilie.
Bereiding
Kort roerbakken (4 minuten) is voor deze groente voldoende en daarom perfect voor een snelle avondmaaltijd, lunch of zelfs ontbijt. In dit recept combineer ik hem met gierst. Gierst is, wat betreft de structuur, vergelijkbaar met couscous en is glutenvrij. Het is relatief goedkoop en smaakt koud ook erg goed. Deze pittige boerenkoolsalade kun je daardoor ook prima als lunch meenemen.
Zelf combineren
Maak eenvoudig een andere combinatie door de rode peper te vervangen. Boerenkool combineert goed met bosui, garam masala, gember, kaas, komijn, knoflook, knolselderij, noten, paddenstoelen en pijnboompitten. Plaats je daarna je recept op Voedstapje?