Kook jij binnenkort voor een grote groep gasten en heb je geen idee wat je op tafel moet zetten? Dan is deze pittige noedelsalade misschien wel iets. Een grote schaal comfortfood waarvan je de voorbereidingen al een paar uur van te voren kunt doen. Zet je gesneden groenten klaar en je dressing. Dan heb je binnen 10 minuten deze feestmaaltijd op tafel staan.
 

Healthy!


Deze salade mag je ook weer erg gezond noemen! Bomvol vitaminen en mineralen van de groenten én lekker veel pit van de rauwe gember, knoflook en rode peper. Wist je dat gember en rauwe knoflook een ontstekingsremmende werking heeft? Aan smaak en gezondheidsvoordelen ontbreekt het in dit gerecht niet.
 

Extra pit


Proef van te voren de rode peper even. Ze verschillen erg van smaak en voordat je het weet maak je echt een avond om nooit te vergeten;) Halveer indien gewenst de hoeveelheid in het recept. Je kunt hem ook helemaal uit de dressing laten en de peper er los naast serveren, dan kan iedereen zelf bepalen hoe pittig het gerecht gaat worden.Een hartige smaak krijg je van de tamari (tarwevrije en suikervrije sojasaus).
 

Voor erbij


De salade is op zich al erg mooi in een schaal, maar om er wat extra crunch aan te geven serveer je er gehakte cashewnoten bij. Garneer met verse koriander en rode peper. Verse gemberfrietjes geven ook een lekkere bite! Snijd hiervoor een duimstuk verse gember in flinterdunne reepjes (lucifers) en bak ze in een laagje olie in de koekenpan goudbruin en knapperig. Een beetje frisheid en verkoeling geef je door er partjes citroen of limoen bij te serveren.

Maak er een feestje van op tafel!