Een voedzame koek om mee te ontbijten van boekweitvlokken, pompoenpuree, zonnebloempitten, pompoenpitten en gedroogd fruit. Met dit recept voor pompoen breakfast cookies heb je maar 60 gram pompoenpuree nodig. Dit maak je eenvoudig door pompoen gaar te koken en glad te maken in een blender of keukenmachine. Ik combineer dit recept dan ook vaak met pompoenpap of een smeuïge cake. Je kunt er ook voor kiezen om het recept te verdubbelen, dan heb je gelijk voor doordeweeks een gezond tussendoortje. Alhoewel ze warm uit de oven echt het lekkerst zijn als je het mij vraagt!
Alternatieven
In plaats van boekweitvlokken kun je ook havermout gebruiken. Voeg naar smaak andere ingrediënten toe, zoals gemberpoeder (combineert goed met pompoen), cranberry’s of stukjes dadel.
De mate van zoetheid bepaal je zelf door honing of ahornsiroop toe te voegen. Dit recept is ook ideaal om met kinderen te maken. Er gaat geen ei in het deeg dus er kan veilig van gesnoept worden;)
Veel plezier met maken!