Pompoen kun je met veel verwarmende specerijen combineren, zoals kaneel, Garam Masala en komijn. In dit recept heb ik ervoor gekozen om wat gember toe te voegen, maar kies wat je zelf het lekkerst vindt. De witte laag is gemaakt van de dikke witte laag van een blikje kokosmelk. Soms heeft de kokosmelk deze laag al als je hem open maakt, maar is dit nu niet het geval dan kun je de kokosmelk, in een beker, een nacht in de koelkast zetten. De kokosmelk die eronder zit gebruik ik voor het maken van de pompoenpuree.
 

Feestelijk

Met deze pompoenparfait heb je in een handomdraai een ontbijtje klaar voor de volgende dag. De weckpotjes staan ook leuk op een feestelijk versierde tafel! Je kunt ze zelfs serveren in plaats van gebak. Klop de dikke laag van de kokosmelk op met een beetje vanille, dit is je slagroom. Ik zou dan kiezen voor koekkruiden als smaakmaker van de pompoenpuree, gebruik bijvoorbeeld dit recept. Geniet ervan!
 

Witte laag

Houdt er wel rekening mee dat wanneer je de potjes in de koelkast laat staan voor de volgende dag, de bovenste witte laag hard wordt. Wil je dit voorkomen? Voeg dan de kokosroom vlak voor het eten toe, eventueel opgeklopt tot slagroom.