Pompoenpuree gebruik ik veel als basis voor recepten, zoals in deze cake of als pizzasaus.  Maar ook zonder poespas heb je met pompoenpuree snel een tussendoortje of ontbijt klaar. Pompoen samen met deze verwarmende speculaaskruiden en hazelnoten is zo simpel, maar echt het proberen waard!
 
Je kunt de pompoenpuree warm eten of koud. Bewaar hem in een weckpotje en je hebt een groentesnack voor onderweg. Het is enorm voedzaam, je hebt niet veel nodig om verzadigd te raken. De hazelnoten geven het een heerlijke crunch. Ik heb hem op de foto nog wat feestelijker gemaakt met kokoschips.
 

Pompoenpuree

Pompoenpuree maak je door pompoen in stukken te snijden, gaar te stomen in de stoomoven (of met een laagje water in een pan met deksel), en tot slot te pureren in de keukenmachine. Ik maak het mezelf altijd makkelijk en kies voor de flespompoen. Deze kun je met schil en al verwerken. Pompoen combineert ook goed met gember! Maak er zelf een feestelijke kom van of weckpotje. Laat je even in een reactie achter welke variatie je hebt gemaakt?