Ben jij ook zo blij dat het weer pompoenentijd is? Je kunt er zoveel mee doen en hij is van nature al lekker zoet! Dat betekent dat je minder zoetstoffen hoeft toe te voegen om een lekkere pompoentaart te maken. Het voordeel van deze is dat je hem al een dag van te voren kunt maken. Denk er wel aan dat de taart ca. 2 uur in de koelkast moet opstijven. Ideaal om ’s avonds te maken en de volgende dag als feestelijk ontbijtje te eten!
 

Variaties

De bodem is gemaakt van hazelnoten, gedroogde abrikozen en kokosrasp. Varieer er op los met ander gedroogd fruit en noten. Genoeg combinaties te verzinnen, zoals pecannoten/dadels en cashewnoten/rozijnen, amandelen/pruimen. Doordat er al gedroogd fruit zit in de bodem vind ik het niet nodig om de pompoen ook nog te zoeten. Ben je wel een echte zoetekauw dan kun je er een scheutje honing doorheen doen.
 

Vulling

Pompoenpuree maak je eenvoudig zelf door de pompoen in blokjes te snijden en gaar te stomen/koken. In de koekenpan gaat dit heel snel met een klein laagje water, deksel op de pan en binnen 10 minuten is hij klaar (afhankelijk van de grootte van je blokjes natuurlijk;) ). Voor deze taart breng ik hem op smaak met gember en kurkuma, dit geeft hem pit en is lekker als tegenhanger bij de zoete abrikoos. Koekkruiden of kaneel is ook heerlijk! Omdat pompoenpuree van zichzelf al vrij stevig is, hoef je niet zoveel kokosolie toe te voegen. De kokosolie zorgt er wel voor dat de taart stevig genoeg is om uit de vorm te halen en aan te kunnen snijden.
 
Het recept is voldoende voor ca. 3 taartjes van 10 cm doorsnede. Ik gebruik hiervoor serveerringen en leg er een bakpapiertje onder zodat je hem makkelijk van zijn plaats kunt halen. De taartjes hebben ca. 2 uur nodig in de koelkast, maar je kunt ze prima de avond van te voren maken. Ze blijven zeker 3 dagen lekker.
 
Voor welke gelegenheid maak jij deze pompoentaart?