Deze pompoentulband is heerlijk zoet door de pompoen, dadels en rozijnen. Je kunt er makkelijk je eigen draai aan geven door de rozijnen te vervangen voor bijvoorbeeld abrikozen. Ik heb de cake gebakken in een tulbandvorm, want de feestdagen zijn weer in aantocht! Heb je geen tulbandvorm dan is een standaard cakevorm uiteraard ook geschikt.
 

Feestdagen


Met de feestdagen hoort een tulband er wel bij toch? De bakker maakt ze heerlijk licht en luchtig, maar voedzaam, ho maar. Vol suikers en geraffineerde bloem waardoor je niet lang een verzadigd gevoel hebt en je bloedsuikerspiegel piekt en daalt. Deze variant met pompoen is anders! Lekker zoet, maar dan met natuurlijke suikers van pompoen, dadels en rozijnen. Voedzaam en stevig door het gebruik van amandelmeel en boekweitmeel waardoor deze pompoentulband ook nog eens glutenvrij is (veel mensen doen daar hun darmen een plezier mee).
 

Witte sneeuw


Een extra feestelijk tintje van het winterse weer meegeven? Maal kokosrasp extra fijn en strooi het over de pompoentulband. Het ziet er net zo mooi uit als poedersuiker, maar dan een stuk verantwoorder.

Geniet ervan!