Zin in een voedzame koek? Probeer deze eens met havermeel, quinoavlokken en cashewnoten. Je mag jezelf best wel eens in de watten leggen, maak de koeken een avond van te voren en neem ze de volgende morgen als ontbijt!
 

Over de ingrediënten

Ik heb ze gezoet met kokosbloesemsuiker. Alhoewel ik dat niet veel gebruik, maar voor dit recept maak ik een uitzondering. Ze worden er namelijk een stuk knapperiger door!  Je kunt er ook voor kiezen om ‘ chewy’ koeken te maken, vervang dan de kokosbloesemsuiker door banaan, geraspte appel of gedroogd fruit.

De havermeel maak ik zelf door havermout fijn te malen in de keukenmachine. Quinoavlokken kun je kopen in de biologische supermarkt.
 

Variatie koeken

Maak ze ook eens met havermout in plaats van quinoavlokken, voeg gedroogd fruit toe of gebruik hazelnoten in plaats van cashewnoten. Ook heerlijk met een mengsel van fijngemalen pompoen en zonnebloempitten.

Voor een voedzaam ontbijt maak je een kom cashewyoghurt en verkruimel je de koeken eroverheen.

Geniet ervan!