Ratatouille is van oorsprong een Frans gerecht gemaakt met tomaat, aubergine, courgette, ui en knoflook. Het staat hier wekelijks op tafel, omdat je het recept zo eenvoudig kunt onthouden als je het één keer gemaakt hebt. Je hoeft niet moeilijk te doen met het snijwerk. Het is juist wel leuk als de groenten in verschillende vormen (blokjes, plakjes, reepjes) op je bord liggen. Bepaal zelf hoelang je de groente in de pan wilt hebben. Je kunt ze doorkoken tot ze helemaal zacht zijn of beetgaar serveren. Proef af en toe even. De bereidingstijd voor dit recept is beetgaar.
 

Variaties

Als basis neem ik altijd het standaard recept en varieer wel eens met de kruiden. De ene keer oregano, dan weer tijm of basilicum. Als bijgerecht kun je bijvoorbeeld bloemkoolrijst (bloemkool in de keukenmachine tot korrels malen, in de pan met een scheutje water, deksel erop en in ca. 10 minuten beetgaar stomen), gestoomde vis (kabeljauw of zalm) of quinoa serveren.
Ratatouille is ook heerlijk in wraps en dat is makkelijk als je een beetje over hebt, want die kun je gewoon de volgende dag als lunch meenemen.
 
Eet smakelijk!