Met maar een paar ingrediënten zet je heerlijke rode bietenpannenkoek op tafel. Deze zien er ook nog eens fantastisch uit en helemaal natuurlijk gekleurd! Als prinsessenpannenkoeken doen ze het erg goed bij de kids of verdriedubbel het recept en maak er een heerlijke pannenkoekentaart van! De roden bietenpannenkoek met appel kun je dan besmeren met appelstroop om ze te laten plakken. Dit recept is voor ca. 6 pannenkoeken.
 

Lekker zoet

Het voordeel van deze rode bietenpannenkoek met appel is dat je met de appel en bieten al een heerlijke zoete smaak hebt waardoor stroop overbodig is. Maak ze in een leuke vorm zoals een hart en je hebt een origineel moederdagontbijtje.
 

Specerijen

Ik heb de rode bietenpannenkoek op smaak gebracht met vanillepoeder. Een beetje zoet en het benadrukt de smaak van de rode bieten. Heb je geen vanillepoeder in huis? Kaneel is een prima alternatief! Je hoeft de bietjes overigens niet perse vooraf te koken. Het blend wat makkelijker, maar kan ook prima rauw erin als je een goede keukenmachine/blender hebt.
 

Vegan rode bietenpannenkoek

Wil je er een vegan variant van maken? Vervang dan het ei voor een lijnzaadei (1 eetl lijnzaad met 3 eetl. water even laten weken tot de lijnzaadjes opzwellen en vervolgens toevoegen aan het beslag).

Veel plezier met bakken!