Met een beetje pesto, aardbeien en watermeloen maak je in een handomdraai een frisse salade. Deze salade watermeloen met aardbei en pesto kun je op een grote schaal serveren bij de avondmaaltijd of als lunch of tussendoortje eten. Ik ben gek op aardbeien, en twee van onze drie kids ook. Een bakje is in no-time leeg, daarom zijn we dit jaar maar gestart met het zelf telen in grote potten. Dat zijn tenminste plantjes waar je wat aan hebt. Ik ben wel van het functionele ;)
 

Match made in heaven

Als je dit hoort denk je misschien, huh? Maar als je het eenmaal geproefd hebt wil je niet anders! Aardbei en basilicum zijn echt beste vriendjes. Dus heb je toevallig een basilicumplantje in de tuin staan? Pluk dan even een blaadje af als je een aardbei eet en eet ze samen op. Nu snap je ook waarom de dressing van deze salade pesto is. De pesto maakt de salade extra bijzonder. Heb je geen pesto of basilicum in huis, dan combineert citroen en olijfolie ook prima hoor. Roei met de riemen die je hebt, dat maakt het een stuk relaxter.
 

Pesto uit eigen keuken

De pesto heb ik deze keer gemaakt met zonnebloempitten in plaats van pijnboompitten. Ik heb de Parmezaanse kaas weggelaten dus deze variant past ook in een vegan eetpatroon. Een ander basisrecept voor pesto vind je hier. Kant-en-klare pesto kan ook. Kijk even op het etiket of het gemaakt is met olijfolie in plaats van zonnebloemolie. En het liefst met verse basilicum. Het zou zonde zijn als je veel geld betaald en het je lijf geen goed doet. Bovendien maakt de pesto van de salade watermeloen met aardbei en pesto een feestje!
 

Lekker makkelijk

De hoeveelheden komen bij een salade niet zo nauw. Fijn toch!? Pak gewoon wat ingrediënten waar je gek op bent en serveer er een lekkere dressing bij, in dit geval de pesto.

Genoeg gekletst, tijd om aan de slag te gaan.