Een echte klassieker in een nieuw jasje. Deze spaghetti bolognese staat niet uren te pruttelen maar zet je in 40 minuten op tafel. Je maakt de tomatensaus helemaal zelf. Geen pakjes of zakjes, want de kunstmatige toevoegingen gaan de deur uit. Dat scheelt je heel wat overbodige suikers en stofjes waar je lijf hard voor moet werken. De gedroogde oregano geeft heel veel smaak aan de saus. Gedroogde kruiden zijn sterker van smaak dan verse kruiden. Je kunt ook kiezen voor verse oregano, verdubbel dan de portie.
 

Nog sneller bereiden

De meeste tijd ben je kwijt aan het snijden van de groenten. Wil je het jezelf makkelijk maken? Koop dan gewoon een zakje kant-en-klaar gesneden groenten. Er gaat dan 15 minuten van de bereidingstijd af. De tomatensaus maak je met tomaten, ui en knoflook. Om er een gladde saus van te maken heb je een staafmixer of blender nodig. Heb je die niet? Geen nood! Er komt dan meer structuur in je saus. En wil je ook hier weer een snellere optie voor? Kies dan voor gezeefde tomaten, passata of voor tomatenblokjes uit pak.
 

Soorten pasta

De meeste pasta is gemaakt van tarwe, maar wist je dat je ook glutenvrije pasta kunt kopen gemaakt van o.a. bruine rijst, linzen, boekweit en kikkererwten? Deze simpele spaghetti bolognese is een maaltijd rijk aan vitaminen en mineralen. Ik heb gekozen voor courgette, paprika, winterwortel, bleekselderij en prei. Kies groenten waar je zelf enthousiast van wordt. Een richtlijn is 200 gram per persoon.