Trek in een gezonde snack? Deze slaschuitjes heb je zo gemaakt. En het leuke is dat je ze naar eigen smaak kunt vullen. Ik zet dit regelmatig op tafel als er visite is. Dan maak ik een grote schaal met allerlei groenten, kruiden en dips. Chilisaus is favoriet!

Ik gebruik in dit recept bindsla. Dit is een stevige slasoort, daardoor blijft het schuitje goed staan en kun je het makkelijk uit het vuistje eten.  Kropsla is ook heerlijk!  Maak er dan wraps van. Leg een blaadje sla op een bord, vul met verse groenten en rol op. Met een streng van prei kun je de wrap bij elkaar binden.

Kijk hier eens voor wat dip-inspiratie. De Thaise chilisaus is superlekker bij slaschuitjes. En hoe leuk is het om deze zelf te maken! Zonder kunstmatige toevoegingen en vrij van geraffineerde suiker. En het is echt niet moeilijk! Bewaar de chilisaus in een weckpotje. Kook deze vooraf even in een pan met ruim water om het weckpotje steriel te maken. Proef wel even de rode peper van te voren want de scherpte verschilt per soort. De gember geeft extra pit aan de saus. Het recept is voor ca. 150 ml.