Dit is een leuk receptje voor truffels om te maken met kinderen. Voor kleine kinderen kun je de cacao eventueel vervangen voor carobe, dit bevat geen cafeïne. Het is makkelijk om te maken, maar je bent er even mee bezig vanwege de tijd om op te stijven in de koelkast.
 
Tahin is sesampasta en heeft een vrij uitgesproken smaak. Ben je hier niet zo gek op dan kun je dit ook weglaten of notenpasta gebruiken. Santen is te koop in de supermarkt, er staat ook wel ‘creamed coconut’  op de verpakking. Vaak staat dit bij de ingrediënten voor de Chinese/ Indische keuken.
 

Variaties

In plaats van het rollen in de cacao kun je ook kokos, sesamzaadjes, cacaonibs of fijngehakte nootjes gebruiken. Leuk voor een feestje om meerdere variaties op tafel te zetten. Proef even goed of de balletjes naar je smaak zijn en voeg eventueel wat ahornsiroop of citroensap toe.
 
Wil je helemaal eens iets anders maken, maak dan een bodem van gedroogd fruit en noten (bijv. dadels en amandelen) en stort het mengsel voor de balletjes erop. Doe dit bijvoorbeeld in een kleine cakevorm. Laat het opstijven in de koelkast, verwijder daarna uit de vorm en snijd er repen van.