Dit is een recept waar je alle kanten mee op kunt. Als spread op een cracker, wrap, pannenkoek of noten-zadenbrood, als dip of als topping en smaakmaker bij linzenpasta of rijst. Deze tapenade olijven en zongedroogde tomaten is makkelijk om te maken met slechts 3 ingrediënten!
 

Lekker hartig


Met zongedroogde tomaten kun je heel veel gerechten eenvoudig op smaak brengen. Ik gebruik ze bijvoorbeeld ook als vervanger voor gebakken spekjes in de stamppot. Voor de tapenade kun je ze het beste een uurtje weken in lauw water. De keukenmachine heeft er dan minder moeite mee om ze fijn te malen. Ik vind zelf de half-gedroogde tomaten erg lekker!
 

Olijven


Wist je dat de fytonutriënten in olijven een ontstekingsremmende werking hebben? Olijven hebben een heel eigen smaak en eerlijk gezegd was ik er tot voor kort niet zo gek op. Maar zoals met veel voedingsmiddelen weet je pas écht wat je ervan vindt als je het een paar keer hebt gegeten. Nu staan ze regelmatig op tafel als hapje, in een salade of verwerkt in een spread als deze.

Ik hoop dat ik je wat inspiratie heb gegeven om met deze pure ingrediënten aan de slag te gaan.
Maak gerust een flinke voorraad, want je zult zien dat je er zo doorheen bent;)