Ben je de rodekoolstamppot zat en op zoek naar een verrassender recept? Met deze drie vervangers voor je stamppot maak je van rodekool weer een feestje. Ze zijn makkelijk vooraf te maken en perfect als aanvulling op je kerstdiner. Zo ben jij vrij van de stress!
Bijgerecht, lunch of zelfs ontbijt?
Ik maakte een frisse salade, een warme ‘stoofkool’ en rode kool koekjes. De middelste is toch wel mijn favoriet. Om ook bij de start van de dag een flink portie vitaminen binnen te krijgen maak ik dit regelmatig als ontbijt. In plaats van appel kun je ook heel goed stoofpeer toevoegen. Laat het even pruttelen op laag vuur en je hebt een heerlijke saus van de cranberry’s en het fruit.
De hoeveelheid in de recepten is voor een bijgerecht voor ca. 4 personen. Ik heb de koekjes gemaakt met een ‘lijnzaadei’. Daarvoor laat je 1 eetl. lijnzaad met 3 eetl. water ca. 15 minuten weken tot een gelei. Je kunt ook gewoon een ei gebruiken, dan is het recept alleen niet meer veganistisch.
Geniet ervan!
Annemiek
12 november 2021 @ 12:59
De stoofkool gemaakt. Heerlijk van smaak. Daarbij een zwarte bonen burger geserveerd. Zo leuk dat ik verschillende recepten van de site kan combineren met elkaar.