Zijn de truffelkruidnoten al favoriet? Voor dit recept heb je maar een paar ingrediënten nodig: havermout, notenboter, koekkruiden en een beetje zoetmiddel. Daarna dompel je ze in de (zelfgemaakte) chocolade en rol je ze door de cacaopoeder. Smullen maar!

Voedzame ingrediënten

Truffelkruidnoten zijn o.a. gemaakt van tarwemeel, suiker en plantaardige oliën. Dat nodigt uit tot verbetering!

Voor de plantaardige olie gebruik ik notenboter, gemaakt van hazelnoten. Ik gebruik ongebrande hazelnoten die ik 10 minuten in een voorverwarmde oven (160°C) rooster. Deze laat ik vervolgens ca. 10 minuten afkoelen alvorens ik ze in de keukenmachine tot een notenboter fijnmaal. De suiker vervang ik door ahornsiroop (of honing, maar dan is het recept niet meer veganistisch). Verhoog eventueel de hoeveelheid naar smaak. In plaats van tarwemeel kies ik voor glutenvrije havermout. Heb je geen keukenmachine? Kies dan voor een kant-en-klare notenboter en havermeel.

Let wel goed op de verpakking om te voorkomen dat je lichaam hard aan de slag moet om onnatuurlijke toevoegingen te verwerken.

De originele variant is bedekt met een laag witte chocolade. Gaat hier je voorkeur naar uit? Maak dan zelf je chocolade door cacaoboter te gebruiken en laat daarbij de cacaopoeder weg. Ik heb ervoor gekozen om ze met een laag pure chocolade te bedekken, volgens dit recept.

Kadotip

Vier je Sinterklaas buiten de deur? Verras de gastheer/gastvrouw met een weckpotje met deze zelfgemaakte truffelkruidnoten.