Deze vanillekwark maak je met geweekte cashewnoten. Door ze minimaal 4 uur te weken worden ze extra romig en kan de blender er met gemak een lekkere vanille-cashewkwark of yoghurt van maken. Een voedzaam tussendoortje of ontbijt. Omdat vanille zo lekker smaakt met bramen kon ik het niet laten hier een saus van te maken, ondanks dat ze nu niet in het seizoen zijn. Gelukkig lagen er nog wat in de vriezer;) Stoofpeertjes heb ik erbij gedaan, gewoon omdat ze zo lekker zijn…
 

Variaties

In plaats van cashewnoten kun je de helft vervangen door bijvoorbeeld amandelen.
Kijk voor een topping gewoon wat je in huis hebt; bijvoorbeeld een handje gehakte nootjes, kokosrasp, stukjes gedroogde abrikoos, vers fruit zoals geraspte appel of banaan. Prak de banaan door de kwark in plaats van de vanille, ook erg lekker!
 

Om je te herinneren..

Kijk zelf goed hoe je lichaam reageert op ingredienten. Dit merk je vooral wanneer je een product twee weken niet eet en vervolgens weer inbrengt in je voedingspatroon. Veel mensen reageren negatief op koemelk, waar kwark vaak van wordt gemaakt. Krijg je een opgeblazen gevoel of last van je darmen? Kies dan liever voor deze cashewkwark. Anders ook natuurlijk, want hij smaakt echt heerlijk en is bovendien een stuk voedzamer!