Vind je vanillecake van de bakker heerlijk? Wacht maar tot je deze proeft! Een lekkere smeuïge glutenvrije cake, vrij van geraffineerde suikers en indien je dat wilt ook zuivelvrij. Ik gebruik af en toe in bakrecepten roomboter, gewoon omdat ik de smaak heerlijk vind. Maar wil je een zuivelvrije variant, vervang dan de roomboter door kokosolie.

Peulvruchten
Deze vanillecake is glutenvrij, hij is namelijk gemaakt met witte bonen. Ja echt! Ik dacht, als ik een chocoladecake kan maken met bruine bonen dan moet het ook vast lukken om er eentje met witte bonen te maken. Bij het gewicht ga ik uit van gekookte bonen. Ik gebruik altijd de droge en week en kook ze zelf, maar als je voor gemak wilt gaan kan dat natuurlijk ook door ze kant en klaar in een pot te kopen.

Natuurlijke suikers
De cake is gezoet met gedroogde abrikozen. Verse abrikozen zijn dan ook heel lekker om erbij te doen. Gril ze even in de grillpan (of op de bbq) tot ze zacht zijn maar nog wel hun vorm behouden. Smullen maar!