Met deze taart vierde ik in Maart mijn verjaardag. Ik heb dé perfecte bakvorm gekregen om hem in te maken en dus geen excuus meer om het niet te proberen. Het is nog gelukt ook! Een taart voor 25 personen in een vierkante bakvorm met uitneembare bodem van 30 cm doorsnede. Best spannend hoor om de vorm eraf te halen. Hoewel ik het recept wel in kleine taartvormpjes had gemaakt, was ik wel erg benieuwd of een groot formaat ook stevig genoeg werd om aan te snijden. En ja! Dat is deze en nog superlekker ook! Laat je niet misleiden door de bereidingstijd want een groot gedeelte ervan staat hij gewoon in de koelkast. Al met al ben je er ca. 45 minuten mee bezig. En de prijs? Ook niet onbelangrijk. De taart kost je ca. 25 euro om te maken (met ingrediënten van Ekoplaza en Pit&Pit (www.pit&pit.com #nospon, gewoon enthousiast).
 

Voedzaam en fris

Geen zoete hap, wat een ‘normaal’ gebakje vaak is, maar lekker voedzaam en fris. Zo puur van smaak en met voedzame ingrediënten dat ook onze jongste zoon van bijna 1 er lekker van heeft gesmikkeld. De vulling is gemaakt van geweekte cashewnoten. Hij wordt lekker fris door er grapefruit en sinaasappelsap aan toe te voegen en krijgt extra smaak en een zoetje door de vanillepoeder. Je kunt dit recept als prima basis gebruiken en goed variëren met andere smaken. Ik ga hem voor de eerste verjaardag van onze zoon maken met mango en doe dan ook wat stukjes mango door de laag van cashewnoten om hem een mooie kleur te geven. De bovenste laag is gepureerd fruit (in dit geval bosbessen uit de diepvries) gemengd met water en agar-agar. Een perfect vegan geleermiddel zonder smaak. Je kunt er ook heerlijke pudding of ‘winegums’ van maken.
 

Variatietips

Een paar tips voor de smaken passend bij het seizoen:
Zomer: aardbeien met vanille
Lente:  abrikozen met nectarines
Herfst: stoofpeer en vanille of kaneel
Winter: sinaasappel en speculaaskruiden
 

Taart zonder oven

Voor deze vegan bosbescheesecake heb je geen oven nodig. Ik heb wel de havermout en ahornsiroop voor de bodem even geroosterd in de oven, maar dit kan ook prima in een koekenpan op laag vuur. Studentproof en kidsproof dus;)

Veel plezier met ‘bakken’ !!