Koekjes bakken wordt wel heel makkelijk op deze manier. Met maar 3 ingrediënten maak je deze vegan hazelnootkoekjes: havermout, kokosmelk en hazelnootpasta. Ik maakte ze voor de kerstdagen, zoals je aan de vorm kunt zien. De hazelnootpasta maak je eenvoudig zelf door wat geroosterde hazelnoten in de blender fijn te malen tot een pasta, zoals volgens dit of dit recept.
 

Zoetalert!

In deze koekjes zit geen zoetmiddel, tenzij je aan de hazelnootpasta wat toevoegt. Proef even of het naar je smaak is en voeg anders een beetje ahornsiroop of gedroogd fruit toe toe (of een scheutje honing voor een niet-vegan variant). Probeer elke keer dat je iets lekkers maakt een beetje minder zoetmiddel toe te voegen. Daardoor pas je geleidelijk je smaak aan en verbeter je je gezondheid.
 

Andere noten

Naast hazelnoten kun je dit recept natuurlijk ook prima met andere noten maken. Wat denk je van cashewnoten of macadamia? Of gebruik een notenmix van amandelen, walnoten en hazelnoten. Maak er robuuste koeken van door wat pitten en zaden toe te voegen. Maal deze grof en voeg er tot slot wat gedroogd fruit aan toe om juist een ‘chewy’ koekje te krijgen. Lekker als tussendoortje, ook voor de kids om mee naar school te nemen.