Kruidnoten horen er gewoon bij in november en december toch? Ook als je geen dierlijke producten wilt of kunt eten. Daarom nu dit recept voor heerlijke plantaardige kruidnoten. Deze vegan kruidnoten zijn gezoet met kokosbloesemsuiker en de basis is gemaakt van havermeel en boekweitmeel.
 

Glutenvrij en lactosevrij

Deze vegan kruidnoten zijn glutenvrij. Je maakt ze met havermeel en boekweitmeel. Kun je echt geen gluten verdragen, check dan wel even of de haver die je koopt echt glutenvrij is. Je kunt dit zien aan het label op de verpakking. Er staat dan een graanhalm met een streep erdoorheen.

Naast glutenvrij bevatten de kruidnoten ook geen lactose. En dat is fijn voor je darmen. In plaats van roomboter gebruik ik koksolie. Je kunt het ook proberen met een milde olijfolie.  De smaak wordt dan natuurlijk wel iets anders.
 

Zoeter dan zoet

De kruidnoten zijn gezoet met kokosbloesemsuiker. Dat heeft minder effect op je bloedsuikerspiegel dan geraffineerde suiker. En dat is weer fijn voor een constant energieniveau en geen continue drang naar zoet. Voor mij is 20 gram in dit recept precies goed, maar heb je liever zoeter dan zoet? Verhoog dan de hoeveelheid. In plaats van kokosbloesemsuiker kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor honing. Je kunt het water dan weglaten.

Meer inspiratie nodig?
Dit recept voor haverkruidnoten en dit recept voor hazelnootkruidnoten staan al online. Gebruik kokosolie in plaats van roomboter en je hebt een plantaardige variant.

Veel plezier met bakken!