Zet jij deze kleurrijke vegan mangotaart binnenkort op je ontbijt-, brunch- of lunchtafel? Laat je niet misleiden door het kleine vierkantje op de foto. Die komt namelijk van een heeele grote taart! Met dit recept kun je 25 van deze taartjes maken en met zo’n grote mangotaart op tafel maak je zeker indruk. Ik heb de taart gemaakt in een vierkante bakvorm met uitneembare bodem van 30 cm.
 

Basisingrediënten

Deze ingrediënten vormen de basis voor je taart: cashewnoten, mango, kokosmelk, agar-agar, gedroogd fruit en noten.
Je kunt er zelf je eigen draai aan geven. Zo is het bijvoorbeeld ook heel lekker om 250 gram extra mango te gebruiken en deze in kleine stukjes te snijden en op het einde door het mengsel van gemalen cashewnoten heen te roeren.
 

Lang leven de planten, en jij

Er wordt veel geschreven over het eten van uitsluitend plantaardige producten (veganistisch) en dat is niet helemaal onterecht. We zouden best wel wat meer groente, fruit en noten op het menu mogen zetten hier in het westen van Europa. Die zitten namelijk bomvol voedingsstoffen die we nodig hebben zoals vitamines en mineralen.  Noten zijn bovendien een goede plantaardige bron van eiwitten en vetten. Let je er wel op, als je kiest voor een veganistische levensstijl, dat je ook aan je nodige vitamine B12 komt? Vitamine B12 zit in dierlijke producten zoals vlees, vis, eieren en zuivel. Neem je dit bewust niet dan kun je supplementen gebruiken. Vitamine B12 is nodig voor een goede werking van het zenuwstelsel en de aanmaak van rode bloedcellen. Die zijn nodig om zuurstof in je bloed te vervoeren.
 

Easy peasy

Het is echt niet moeilijk om deze taart te maken.  Je hebt er wel wat geduld voor nodig en een keukenmachine, want hoe fijner je de geweekte cashewnoten kunt malen, hoe lekkerder de structuur voor je taart. Voor de garnering kun je alle kanten op. Stukjes mango, kokosrasp, opgeklopte kokosmelk (bovenste dikke laag), strepen van gesmolten pure chocolade, stukjes grof gemalen hazelnoten of zoals op de foto gedroogde bloemen. Maak er iets moois van!