Knapperige koekjes gemaakt van pindakaas! Hier komen ongetwijfeld nog meer variaties op, want je kunt met elke notenpasta je eigen variant maken. Nu een recept voor pindakoeken gemaakt met boekweitmeel, rijstemeel, pindakaas en kokosmelk.
Kijk goed op het etiket als je pindakaas koopt. Kies voor 100% pinda’s zonder toevoegingen.
Ook leuk om een keer zelf te maken. Doe 135 gram pinda’s in de keukenmachine en laat draaien tot een smeuiïge massa. Heb je geen rijstemeel in huis? Je kunt ook alleen boekweitmeel gebruiken of een andere soort gebruiken zoals havermeel, quinoameel of amandelmeel.
Om de koekjes wat op te leuken heb ik er wat pinda’s opgedaan en nadat de koekjes zijn afgekoeld versiert met chocolade.
Makkelijk om te maken en ze blijven buiten de koelkast zeker 3 dagen houdbaar in een afgesloten trommel. Misschien nog wel langer, maar dan zijn ze vast al op;)
Superleuk om met kinderen te maken, want snoepen van het deeg kan geen kwaad!