Yes, gelukt! Ik heb van alles geprobeerd voor een nieuwe versie van bananenbrood en dit is hem geworden. Meestal maak ik bananenbrood met nootjes, boekweitmeel en amandelmeel, maar deze versie met havermout is mijn nieuwe favoriet.
De zonnebloempitten geven er nog meer smaak aan. Varieer er op los met gedroogd fruit, pompoenpitten of noten om hem nóg lekkerder te maken.

Rommelende darmen?


Het is een vezelrijk brood geworden met havermout, kokos en lijnzaad.
Heeft je stoelgang een oppepper nodig? Bijvoorbeeld na zwaar tafelen van de vorige dag, een verminderde weerstand óf rommelende darmen, ontbijt dan lekker met dit kokos-bananenbrood. De vezels zorgen voor een goede stoelgang, zodat afvalstoffen snel je lichaam uit gaan.

Beleg


Het brood kan zonder beleg prima hoor, maar als je er toch graag iets op wilt dan is zelfgemaakte chocolade-hazelnotenpasta wel heel erg lekker. Het combineert goed met banaan en is voedzaam.  Hier vindt je een recept.
Ook lekker, en nog iets gezonder, is een groentespread van bieten of avocado.

Maak je een voorraad?


Het brood kun je in plakjes snijden en invriezen. Zo kun je direct een voorraad maken voor als je een keer wat minder tijd hebt. Het brood is lekker als ontbijt, lunch en tussendoortje. In de koelkast blijft het brood ca. 3 dagen lekker.

Geniet ervan!