Het is zo fijn om vanuit het koude winterweer thuis te komen en op de bank te ploffen met een beker warme chocolademelk. Zeker als je hem zelf maakt van kokosmelk of amandelmelk en er nog wat extra smaakmakers aan toevoegt. Dit recept is goed voor een flinke beker.
 

Wat zit er in?

Deze warme chocolademelk is gemaakt met cacao, carobe en macapoeder. Deze combinatie maakt de cacao wat minder bitter doordat de carobe wat zoeter is. Heb je geen carobepoeder in huis? Voeg dan wat extra zoet toe om de cacao te verzachten zoals macapoeder, een beetje kokosbloesemsuiker of ahornsiroop. Macapoeder is afkomstig van een knolgewas en door de zoete smaak heb je geen (of minder) suikers nodig. Vindt je het niet zoet genoeg? Voeg dan een scheutje ahornsiroop toe. Ook met speculaaskruiden is deze chocolademelk heerlijk!
 

Pit

Voor wat extra pit voeg je een snufje chilipeper toe. Lekker in combinatie met deze vegan hazelnootkoekjes.
Wist je dat sinaasappel ook fantastisch combineert met donkere chocolade? Een beetje rasp van de schil over de chocolademelk maakt het net even anders.