De wintergroenten zijn nu op hun lekkerst en komen gewoon van eigen bodem. Vol voedingswaarde en ook nog eens voor een gunstige prijs. Maak van dit recept voor winternoodles een extra portie, dan heb je gelijk de lunch voor de volgende dag klaar.
 

Variaties

Ik heb in dit recept gekozen voor boerenkool, rode kool en witte kool. Natuurlijk zijn er nog meer groenten te bedenken, zo smaakt wortel ook erg goed bij het kruidenmengsel wat ik hierin gebruik. In plaats van Ras el Hanout kun je ook kiezen voor Garam Masala. Gebruik dan spruitjes en pompoen als groente. Ik vind het lekker om iets knapperigs erin te hebben en maak daarom een mengsel van pompoenpitten, zonnebloempitten en sesamzaad. Door deze kort te roosteren komen de smaken nog beter uit!
 

Noodles

Noodles kun je zelf maken van pastadeeg, volgens dit recept. Voor deze keer heb ik gekozen voor bruine rijstnoedels van de biologische supermarkt. Elke andere vorm kan natuurlijk ook, zoals linzenpasta of boekweitnoodles. Ik kies bewust voor een glutenvrije variant. Lees hier waarom. Kijk je goed bij de lijst van ingrediënten op de verpakking? Soms staat op de voorkant in grote letters vermeld dat het om boekweitnoedels gaat, maar zit er ook tarwemeel in verwerkt. Laat je niet voor de gek houden;)