Heb jij dat ook? Dat je een recept hebt geprobeerd, enthousiast bent, en het dan vervolgens elke week op tafel zet? Scheelt je een hoop denkwerk over wat je ’s avonds gaat eten en met boodschappen doen is het ook nog eens makkelijk. Voor mij is dat recept nu al een paar weken deze witlof-appel-curry met walnoot. Ik eet hem als lunch, of met een bijgerecht als avondeten.
 

Verwarmend

Bij witlof denk ik al snel aan een koude salade, zoals deze met grapefruit. Erg lekker natuurlijk, maar nu de temperaturen dalen heb ik meer trek in een warme maaltijd, ook als lunch. Witlof combineert goed met koriander en komijn en zo kwam ik op het idee om er een curry van te maken. Dit is een milde curry, maar je kunt hem zelf pittiger maken door wat extra geraspte gember toe te voegen, een rode peper of wat chilipoeder.
 

Variatietips

Tips om wat afwisseling erin te brengen:

Serveer de curry met:

  • een stukje vis, kip  of vlees
  • een handje gedroogde cranberry’s i.p.v. granaatappel
  • volkoren basmatirijst of bloemkoolrijst