Vandaag is het tijd voor wraps! Naast dat ze erg lekker zijn, zijn ze ook ideaal als meeneemlunch. Het is nu de tijd van kolen en knollen en dus vul ik ze in dit recept met knolselderij en postelein. Wist je dat postelein als één van de weinige groentesoorten omega 3 vetten bevat? Omega 3 vetten dragen bij aan je hersenfunctie en het soepel houden van celwanden. Als je wat meer informatie wilt over vetten, lees dan dit blog eens.
 

Wraps

De wraps maak ik met kikkererwtenmeel. Als je twee keer zoveel water als meel gebruikt zit je altijd goed. Laat het mengsel minimaal een half uurtje staan. Het meel zuigt zich vol met vocht en wordt beter verteerbaar.

Voor dit recept heb je geen ei nodig. Het kikkererwtenmeel is stevig genoeg om er wraps/pannenkoeken van te maken. Als je ze iets langer in de pan laat, totdat ze goudbruin zijn en stevig aanvoelen, heb je een soccapizza! Kies beleg naar keuze. Als borrelhapje zijn ze erg lekker met wat verse kruiden en een scheutje extra vierge olijfolie. Halveer eventueel een teentje knoflook en smeer de soccapizza hiermee in.
 

Vulling

Ik zei het al, het is nu de tijd van kolen en knollen. Als je de stamppot wel een keertje zat bent dan is dit een leuke afwisseling. Knolselderij heeft een uitgesproken smaak en past daardoor erg goed bij de postelein. Met een beetje knoflook en nootmuskaat heb je de smaak al flink te pakken. Serveer de wraps als avondmaaltijd met een gemengde salade, zo is je maaltijd goed in balans. Eet smakelijk!