Dit is weer een voorbeeld van een makkelijke maaltijd.  Door verse groenten met vis te combineren krijg je vitaminen, mineralen, eiwitten en gezonde vetten binnen. Je lichaam gaat ermee aan de slag en zet deze belangrijke voedingsstoffen om in energie.
 

Meer energie

En dat is waar ik veel mensen over hoor, het krijgen van meer energie. Daar was ik een aantal jaren geleden erg benieuwd naar en heb het zelf ervaren. Het schrappen van de geraffineerde suikers en gluten en beperkt gebruik van zuivel doet veel! Niet alleen heb ik meer energie gekregen, maar ik wordt er ook enorm creatief door. Het zoeken naar vervangende producten blijft een uitdaging en gaat stapje voor stapje steeds makkelijker. Dus geef niet op! Het kost even tijd om je gewoonten te doorbreken maar als je er achter staat lukt dat zeker. Kies voor makkelijk te maken maaltijden en varieer eens met andere groenten of kruiden. Zo kun je dit recept ook maken met broccolirijst en kabeljauw bijvoorbeeld.
 

Gezondheid

Zalm is een vette vis en bevat visvetzuren (EPA en DHA) die tot de omega- 3 vetten behoren. Je lichaam kan dit maar beperkt aanmaken en daarom is het advies om wekelijks vette vis te eten. Geen straf toch? Omega-3 vetzuren hebben een positieve invloed op je immuunsysteem en werken ontstekingsremmend.  Dus los van dat het lekker is, krijgt ook je gezondheid een boost. In dit artikel lees je meer over de gezondheidsvoordelen.

Aan de slag! De volgende keer dat je even niet weet wat je moet maken, denk hier dan nog eens aan terug;)