Dit is weer zo’n recept waar je alle kanten mee op kunt. De nasischijf kan als hapje bij de borrel, als lunch of als aanvulling op je maaltijd. Deze zelfgemaakte nasischijf uit de oven is niet alleen lekkerder dan de ‘vette hap’, maar ook nog eens een stuk verantwoorder. Kids zijn er ook dol op! Het recept is voldoende voor 4 grote nasischijven. Nu weet je meteen wat je met de overgebleven nasi van de vorige dag kunt doen.


Hoezo vet?

Nasischijven zijn niet de gezondste keuze, tenminste, wanneer je ze kant-en-klaar koopt. Vaak moeten ze daarbij ook nog eens in frituurvet worden klaargemaakt óf in de oven (maar dan zijn ze vooraf al een keer door het vet gehaald). Tijd om daar verandering in te brengen en je zult versteld staan hoe eenvoudig dat is!


Handjevol ingrediënten

Alles wat je nodig hebt is nasi (klik hier voor een eenvoudig recept), een ei, boekweitmeel, amandelmeel en kokosrasp. Niet alleen krijg je zo eenvoudig een lekkere nasischijf, maar ook nog eens verantwoord én deze ingrediënten voegen smaak toe. De nasischijf is erg lekker met een dip van limoensap en rode peper of zelfgemaaakte pinda- of notensaus. Perfect voor bij de borrel! Weer eens wat anders dan de standaard snack.


Voorbereiden

Deze nasischijf kun je heel goed van te voren maken. Je gebruikt overgebleven nasi van de vorige dag. Denk daarbij alvast wel vooruit, want met grove groenten is je nasischijf moeilijker te vormen. Snijd de groenten dus fijn. Je nasi is dan al goed koud en makkelijk om te vormen tot een schijf met dit recept. Bewaar hem maximaal 2 dagen in de koelkast en bak ze in de oven af wanneer je ze nodig hebt.  Probeer het maar!